11.03.2017 17:00

Gurmánský večírek - Francie (sobota) OBSAZENO!

Na posledním hulínském kulináriu jsme s Liborem avízovali, že formát velké akce pořádané v sále KK Hulín už dál nebudeme udržovat.

Náš nový projekt začíná akcí Gurmánský večírek na téma Francie. 

Kapacita pro večírek je komorních 24 míst, díky tomu Vám však můžeme dopřát větší komfort služeb.

Připravili jsme pro Vás pětichodové menu, doplněné aperitivem, třemi víny a digestivem.

Menu:
 

Aperitiv

Grand Marnier Cordon Rouge

Francouzský liker, delikátní směs jemných koňaků a esence z tropických pomerančů .

 

Studený předkrm

Jambon Persillé

Zauzená šunka v petrželovém aspiku

křenový mousse, sladkokyselá okurka, pyré z kořenové zeleniny.

 

Víno

Saumur  2011, Údolí řeky Loiry, Francie

Zajímavé víno předurčené k archivaci od vinařství Villeneuve. Odrůda Chenin Blanc

 

Teplý předkrm

Poulet fermier (fried) au fromage Bleu d'Auvergne en herbe pâte

Farmářského kuřátko plněné sýrem Bleu D’auvergne, smažené v bylinkovém těstíčku

čerstvý hrášek,  hráškové pyré, houby shitake

 

Víno

Pouilly Fume 2015, Údolí řeky Loiry, Francie

Velmi charakterní víno od vinařství Maltaverne. Odrůda Sauvignon Blanc.

 

Teplý předkrm

Filet de veau au sauce Café de Paris

Telecí filet s omáčkou Café de Paris

chutney z dýně, jablka a celeru.

 

Víno

Bourgogne Pinot Noir 2013, Burgundsko, Francie

Typická odrůda  pro burgundskou oblast od vinařství  Remi Jeanniard. Odrůda Rulandské modré.

 

Hlavní chod

Boeuf bourguignon avec purée de pommes de terre

Hovězí po burgundsku s bramborovým pyré s cibulkou

šalotka, žampion, mrkev, slanina.

 

Dezert

Tarte Tatin

Obrácený jablečný koláč

s vanilkovou zmrzlinou.

 

Digestiv

Bardinet

Francouzské brandy zrající 5 let v sudech od Grand Cru vína.

 

 

Cena za pětichodové menu, aperitiv, tři vzorky vína a digestiv je 540 Kč.

Rezervace: soucek@gkema.cz

Rezervace platí nejpozději do 17.2.2017 pak musí být vstupenka uhrazena.

Platbu proveďte na účet  262152020/0300

—————

Zpět



Kontakt

Karel Souček

777 934 658